I morgen er det barnehageavslutning hos lillemor.
Barna er klare for å underholde, og både barn og foreldre skal kose seg med kaker og frukt.
alternativ på kakebordet.
Kaken er fri for både sukker, melk og hvetemel.
og som topping har jeg laget jordbærkrem av jordbær og linfrø. Linfrø er perfekt som fortykningsmiddel, og sammen med bær utgjør det et mye bedre alternativ til syltetøy.
Kjernesunn sjokoladekake
30 gram raw kakaopulver
50 gram bjørkesøt
40 gram kokosmel
1 ss fiberhusk
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt
3 dl rismelk
100 gram sukkerfri sjokolade (jeg brukte Mulu raw sjokolade)
1 egg
3 eggehviter
30 gram bjørkesøt
Bland kakaopulver, bjørkesøt, kokosmel, fiberhusk, vaniljepulver,
salt og rismelk i en kjele.
Varm opp røren, men ikke la den koke.
Tilsett sjokoladen og la den smelte.
Ta kjelen av platen og rør inn egget. Avkjøl røren.
Stivpisk eggehviter og bjørkesøt.
Bland det forsiktig sammen med sjokoladerøren.
Ha røren i en rund form. Stek på 180 grader i 30 minutter.
Jordbærkrem
2 dl jordbær
1 ss bjørkesøt
1 ss linfrø
Bland alt sammen i blender og smør på kaken.
Pynt med ønsket frukt. Jeg pyntet med stjernefrukt, jordbær og blåbær.
Server og nyt med god samvittighet!
Oj så flott den ble!! Et mesterstykke! Og takk for at du linker :)
SvarSlettOg første gang jeg ser noen bruker linfrø som fortykningsmiddel - men det er jo en av de sunneste måtene å gjøre det på! God ide! :)