søndag 18. september 2011

Spirulina - sunt for store og små


Jeg starter hver dag med å lage meg en liten grønn cocktail. 1 dl eplejuice (ikke fra konsentrat) blandet med 1 ss aloe vera, 1 ts Green formula samt 1 ts spirulina
Lillemor er veldig nysgjerrig på den grønne blandingen, og får derfor 2 cl eplejuice blandet med 1/4 ts spirulinapulver. Hun synes det er kjempegodt.

Effektene jeg merker fra supermaten er at det demper søtsuget og øker metthetsfølelsen.
Hvor stor effekt cocktailen faktisk har, merket jeg ikke før jeg måtte gå to dager uten.

Det var helt utrolig. Jeg var på konferanse med jobben, og glemte å ta med meg supermaten min. Konsekvensen var at jeg ble mye (mye!) mer sulten enn hva jeg pleier å bli, og veldig (veldig!) sugen på alt det søte som ble servert.
Fra nå skal jeg aldri glemme å ta med supermaten min.

Visste du forresten dette om spirulina?
 • Spirulina er en grønn alge med mange helsefordeler.
 • Spirulina er supermat. Supermat er matvarer som inneholder ren, høykonsentrert næring - på mange måter mat og medisin på en gang. 
 • Spirulina har en appetittnedsettende virkning, og er særdeles velegnet kosttilskudd under faste og slankekurer. I tillegg til å skape en metthetsfølelse tilfører spirulina mange viktige næringsstoffer som du ellers lett går glipp av når du spiser lite. Forskning har dokumentert at spirulina har vektreduserende virkning hos overvektige. De næringsstoffene som finnes i spirulina gjør kroppen mer tilfreds og gjør at den krever mindre inntak animalsk protein og sukker.

 • Spirulina inneholder 10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter, 50 ganger mer jern enn spinat, 10 ganger mer kalsium enn melk, 5 ganger mer klorofyll enn grønne blader og 3 ganger mer protein enn fisk. Spirulina inneholder dessuten vitamin B12, magnesium, enzymer og verdifulle fettsyrer. 
 • Spirulina inneholder en svært høy konsentrasjon av næringsstoffer. Det er lettfordøyelig og stappfull av antioksidanter. Proteininnholdet i spirulina er hele 62%. Fordøyeligheten av proteinet i spirulina er 85%, mens det i biff kun er 20%.

 • Spirulina kan trygt gis til barn, godkjent av både EU og WHO.

6 kommentarer:

 1. Spirulina er helt fantastisk. Jeg også sverger etter grønne drikker med spirulin og hamp protein. Fin blogg du har!

  SvarSlett
 2. Tusen takk!
  Har tilgode å prøve hampprotein, men har alltid hampfrø i smoothieen :-)

  SvarSlett
 3. Så flott! Jeg bruker det selv (liten stund siden sist dog..)men har vært litt usikker om jeg kunne gi det til min datter. Men nå skal vi begynne å ta det begge to :)

  Johanna

  SvarSlett
 4. Ja, det er ingen fare i det :-)
  Spennende å se om hun liker det!

  SvarSlett
 5. Hei hei
  Hva er egentlig green formula? Selv tar jeg Spirulina og Green Kamut og er veldig godt fornøyd med det :-) Er blitt mye klarere i hodet og klarer å konsentrere meg lengre om gangen en tidligere. Har lyst å begynne med Aloe vera men vet ikke hvilken type jeg skal kjøpe, den jeg har lest anbefalinger om er alltid utseldt.. Det er jo så mye å velge i. Super blogg du har :-)
  Linda Marie

  SvarSlett
 6. Hei hei!
  Tusen takk :-)
  Green formula er kamut, hvetegress, havregress, alfalfa og barley :-)
  Jeg bruker Aloe Vera 40x (konsentrert). Utrolig bra for huden og magen :-)

  SvarSlett

ShareThis