Min kostholdsfilosofi

Matglede! 
Jeg elsker god mat, og jeg synes det er gøy å lage mat. Som forelder og sjef på kjøkkenet, er valgene jeg tar på kjøkkenet ekstra viktige. Det jeg spiser, er det som blir servert og det som spises av mitt barn. Jeg vil at mitt barn skal ha like stor matglede. Derfor er hun alltid med på å lage maten. Vi snakker om maten, hvor den kommer fra og hvordan vi skal tilberede maten. Det gir henne kunnskap og matglede. Maten smaker alltid litt bedre når man har lagd den selv - gjerne med litt stolthet.

Maten er vår venn
Vi er heldige. Vi lever nemlig i et land hvor vi har overflod av mat, men denne overfloden har ført til at vi lider av overvekt, fedme og en rekke livsstilssykdommer. Dette har fått oss til å tro at maten er vår fiende. Den er ikke det. Maten er vår venn. Det er vårt valg av mat som avgjør.

Jeg tror at så lenge vi spiser naturlig mat, laget fra bunnen av, med rikelig av grønnsaker og frukt - så kan vi spise med god samvittighet. Ikke tenk på dietter og slankekurer. Det dreper matgleden din. Spis med måte.
La maten være din venn!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis