lørdag 10. mars 2012

Melfri sjokoladekake med sitronkrem og bringebær

Denne kaken ble laget for å feire en god venninne som har glutenallergi og er ømfintlig mot melk.
Inspirert av Sophie Dahls sjokoladekake uten mel, laget jeg en glutenfri og melkefri sjokoladekake (dog med smør, siden hun tåler det).
Resultatet var over all forventning. Denne kaken er søt, mektig, saftig og syrlig - en nydelig kombinasjon.
I tillegg er den svært enkel å lage.
Men du vil fort merke at den ikke er det sunneste alternativet på bloggen, så her gjelder det å spise med måte :-)

For dere som ikke har søt tann kan man bruke sukkerfri sjokolade og annen søtning enn rørsukker, for eksempel sukrin eller bjørkesøt.

Melfri sjokoladekake med sitronkrem og bringebær

Ha følgende i en bolle, uten å blande:
300 gram mørk sjokolade hakket i små biter
200 gram smør
100 gram rørsukker (valgfritt, men hvis du liker svært søte kaker bør du ha 200 gram)
6 eggeplommer
1 ts espressokaffe
2 ts vaniljepulver

Ha over 2 dl kokende vann, og rør til smør og sjokolade er smeltet.

Stivpisk 6 eggehviter og bland inn i sjokoladerøren.

Hell røren over i en 20 cm kakeform. Stek på 180 grader i 45-50 minutter.
Kaken vil synke når du tar den ut, men det er jo det som gjør den saftig.

Smør over tynt lag økologisk sitronkrem (lemon curd) og pynt med bringebær.

Håper det smaker! 

3 kommentarer:

  1. mmm!! denne skal testes så fort som mulig! lger du sitronkrem selv, eller hvor kjøper du i såfall?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg kjøper den i større matvareforretninger og ev. gourmetbutikker. Noen helsekostbutikker har det også.

      Slett

ShareThis