mandag 12. mars 2012

Heia grønnsaker! Pastinakk- og sellerirotpuré

I dag kan vi lese resultater fra en undersøkelse analysebyrået Nielsen har utført på oppdrag for Opplysningskontoret for frukt og grønt, og resultatene er en tankevekker.

Av middager som serveres i Norge inneholder kun fire av ti - 40% - grønnsaker.
Fire av ti middager - 40% - inneholder hverken frukt eller grønnsaker.
Les mer om undersøkelsen her.

Jeg synes dette er skremmende. Å servere grønnsaker til hvert eneste måltid er noe av det enkleste og beste du kan gjøre for helsen din. Det anbefales å spise fem porsjoner med grønt og frukt, hvor minst halvparten er grønnsaker. For voksne er dette minst 500 gram daglig.

Mannen min er ikke overbegeistret for grønnsaker, men ved å tilberede grønnsakene sammen med gode oljer og krydder, har han etter hvert lært seg å like og spise mer av grønnsaker. Vi serverer grønnsaker til hvert eneste måltid.

Dagens innlegg går derfor til å slå et slag for grønnsaker.

I helgen spiste vi reinsdyrfilet som vi kjøpte på Forsmak i Mathallen, og som tilbehør serverte jeg pastinakk- og sellerirotpuré - godt likt av både store og små.
Den er også veldig enkel å lage.

Til 3 personer:
Du koker:
3 renset pastinakk
200 gram renset sellerirot
...til de er møre.

Ha over en skvett (2 ss) fløte og 1 ss smør samt et par kvister timian.
Mos med stavmikser og server i lekre skåler.

Ha en fin grønnsaksmandag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis