torsdag 15. desember 2011

Ovnsstekt laks med squashsalat, spinat, poteter og guacamole

God laks med mye tilbehør. En sunn hverdagsrett og et godt eksempel på hvordan du får kombinert inn masse grønnsaker i ett måltid. Her er det rikelig av gode næringsstoffer - bra for både store og små!

Ovnsstekt laks
Ha laksen i ildfast form.
Krydre med salt og pepper etter ønske og dryss over litt olivenolje. Ha noen salvieblader over laksen.
Stek den på 200 grader i ovnen til den er gjennomstekt.

Squashsalat
Riv en squash i strimler med en ostehøvel og ha opp i en bolle.
Press en halv sitron over, en spiseskje extra virgin olivenolje, salt og pepper og noen mynteblader.
Bland sammen og server.

Guacamole
2 avokado
1 liten sjalottløk
1 fedd hvitløk
1/2 lime, saften fra
Salt og pepper
...moses med stavmikser

Stekte poteter
Skrell poteter, del dem i to og ha i en kjele.
Ha i kaldt vann til det dekker potetene, kok opp og la det småkoke til de er gjennomkokte.
Hell av vannet.

Ha olivenolje og bladene fra to kvister rosmarin i en stekepanne.
Knus 3 hele hvitløksfedd og ha dem opp i pannen sammen med potetene.
Stek dem til de er gylne på alle sider.

1 kommentar:

ShareThis