torsdag 24. november 2011

Stekt torsk med sautert spinat og urtesaus

Da vi var i USA på bryllupsreise ble jeg hekta på sautert spinat.
Det ble servert til stort sett alle fiskeretter på menyen, et veldig godt valg av tilbehør. Spinat er rikt på vitaming K, beta-karoten, vitamin A, kalium, kalsium og folat.
I går laget jeg min egen versjon av sautert spinat som tilbehør til stekt torsk samt en nydelig urtesaus. 

Stekt torsk med sautert spinat og urtesaus

Stekt torsk
Før du steker torsken, la den ligge i saltet, kaldt vann i 15 minutter.
Krydre torskfiletene med salt, pepper og frisk finhakket timian.
Stek til de er gyllenbrune i olivenolje.

Sautert spinat
2 fedd hvitløk, finhakket
...stekes i en kjele i olivenolje til den er myk, ikke brun.

Tilsett:
200 gram spinat
Litt salt og pepper
...bland sammen med hvitløken og ha på lokk. Kok i 2 minutter på middels varme.
Ta av lokket og la det steke i 1 minutt til. Serveres varmt.

(Husk at spinat ikke må varmes opp flere ganger. Årsaken er at spinat inneholder nitrat som omdannes til nitritt og videre til nitrosaminer, som er kjent for å være kreftfremkallende)

Urtesaus
2 never friske urter - jeg brukte timian, basilikum og salvie.
1 ss dijonsennep
2 ss kapers
2 fedd hvitløk
4 ansjosfileter
1/2 sitron, skallet fra
1 dl olivenolje
...blandes sammen i blender. Før servering, tilsett saften fra 1/2 sitron.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis