tirsdag 29. november 2011

Høstfruktkake

Litt usikker på om denne ser noe god ut på bildet, men i virkeligheten er den helt nydelig.
Jeg tok den med meg på jobb og fikk kollegene mine til å spise den opp :-)
De er fra tid til annen mine prøvesmakere, og denne falt godt i smak.
Med søte plommer og hermetiserte ferskener, er det nesten ingen bruk for sukker eller søtning.

Høstfruktkake

10 plommer, delt i to, uten sten
2 epler, utkjernet, delt i båter, uten skinn
2 pærer, utkjernet, delt i båter, uten skinn
1 boks hermetiske ferskener, i juicelake (ikke sukkerlake)
...kokes i en kjele i ca. 25 minutter (uten vann), sammen med:
1 klype kardemomme
1 klype kanel
1 ss smør eller rapsolje

Lag røre av:
200 gram smør
100 gram bjørkesøt eller rørsukker
...vispes sammen til smøret er luftig.
Tilsett:
200 gram speltmel
1 ts bakepulver
4 egg, ett av gangen

Bruk en 20 cm kakeform.
Ha halvparten av frukten opp i kakeformen.
Hell over røren og ha deretter oppi resten av frukten.

Stek på 200 grader i ca. 40 minutter, eller til røren er gjennomstekt (sjekk med pinne).

Server sammen med pisket krem, tilsatt noen få dråper romessens og vaniljepulver.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier: 154
Protein: 3 gram
Karbohydrater: 18 gram
hvorav sukker: 7 gram
Fett: 9 gram


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis