tirsdag 6. september 2011

Kokosbollekake (kjernesunn, lavkarbo og no-bake)


Denne kaken er søt og mektig, med deilig smak av kokos, vanilje og sjokolade - smaker som en ekte kokosbolle. Jeg tok med denne kaken i et familieselskap, og det vakte stor oppsikt at den faktisk er både kjernesunn og lavkarbo. Du får heller ikke bruk for stekeovnen, siden den ikke trenger baking. 

Kokosbollekake - Sjokolade og vaniljekremkake
Bunn:
55 gram kokosolje, smeltet over svak varme
30 gram raw kakaopulver
3 ss bjørkesøt
1 vispet egg
150 gram mandelmel
75 gram kokosmel, grovt
25 gram hakkede valnøtter
1/2 ts vaniljepulver
...vispes sammen og trykkes ned i en kakeform.
La bunnen stå i kjøleskap i ca. 20 minutter.


Vaniljekrem:
Legg 2,5 plate gelatin i kaldt vann.

Visp sammen:
3 eggeplommer
3 ss bjørkesøt
1 ts vaniljepulver
200 gram havrefløte, visp

Løs opp gelatinen i 1/2 dl vann og bland ut i vaniljekremen.
Hell vaniljekremen over kaken og sett kaldt til kremen har stivnet (ca. 45 minutter).

Ganache (topping):
150 gram usøtet mørk sjokolade
1/2 dl havrefløte, mat
1 ss kokosolje
...smeltes over vannbad på svak varme. Smør sjokoladetoppingen over kaken og la den stivne før servering.

8 kommentarer:

  1. ooojjj..... Neimen DEN så god ut! Og til og med lavkarbo! Skal testes ved første anledning! :) nam nam nam!

    SvarSlett
  2. Håper du liker den - det gjorde vi :-)

    SvarSlett
  3. NAM! Den ser helt nydelig. Føler alle kaker er full i melkeprodukter, men denne kan jo jeg også lage :)

    SvarSlett
  4. hvor kjøpes bjørkesøt og havrefløte?

    SvarSlett
  5. Jeg kjøper havrefløte i større matvarebutikker. Bjørkesøt kan man kjøpe på helsekost eller på iherb.com :-)

    SvarSlett
  6. Stemmer det at det kun skal være 25 g valnøtter. Synes ikke min bunn ble slik som denne. Min ser ut til å være myyye tynnere og tørrere. Kan du sjekke bunnoppskriften 1 gang til. Rita.

    SvarSlett
  7. Hei!
    Så rart at den både ble tynnere og tørrere. Jeg endret fra 200 gram til 150 gram mandelmel, fordi med 200 ble den for tørr. Tok kun en håndfull med valnøtter, men du kan jo prøve å tilsette mer om du vil.
    Jeg brukte forresten den minste springformen.
    Fortell meg gjerne om sluttresulttatet :-) Håper den blir vellykket!

    SvarSlett

ShareThis