søndag 21. august 2011

Supergode romkuler


Disse romkulene er ordentlig godteri, helt fri for sukker, gluten og melk - kjernesunne med andre ord.
De er mektige, og perfekte som litt kveldsgodis.

Romkuler (ca. 18 kuler)
80 gram grovt kokosmel
30 gram mandler
100 gram tørkede dadler
50 gram tørkede aprikoser
40 gram hasselnøtter
50 gram rosiner
1 tørket fiken
1 banan
20 gram kakaopulver
1 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ss olivenolje
1 ts romessens
3 ss sterk kaffe
Grovt kokosmel til å rulle kulene i.

Bland alle ingrediensene i en blender. Det tar ganske lang tid å få det blandet sammen, da deigen er meget seig og tykk. Ha tålmodighet og vend deigen i blenderen hvis blenderen setter seg fast. Jeg bruker som oftest stavmikser helt på slutten, for å få med de siste klumpene.

Rull deigen til små kuler, ca. 18 kuler, og vend dem i litt grovt kokosmel før de settes i kjøleskapet. Server når kulene har blitt litt fastere, og oppbevar dem i kjøleskapet. Holder opptil en uke i lukket beholder.


2 kommentarer:

  1. Nam nam! De så gode ut! Syns jeg ikke spiser så mye dadler lenger (spiser lavkarbo), men spiste mye sånne før.. :)

    SvarSlett
  2. De er veldig gode! :-) Da har du noe å glede deg til når du er ferdig med 50 karbo pr dag :-)

    SvarSlett

ShareThis