Etter å ha sett på Jamie Oliver i Marrakesh, ble jeg inspirert til å krydre svinefileten med noe annet enn de vanlige urtene. Resultatet var en suksess hos både store og små!
Svinefilet
Masser kjøttet inn med malt koriander, spisskummen, hvitløk, salt og pepper.
Brun kjøttet på stekepannen og sett det deretter inn i ovnen på 180 grader til det har en kjernetemperatur på 75 grader.
Bakt tomat
Del tomaten i to, ha på salt og pepper og inn i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
Aspargesbønner med rødløk
Stek aspargesbønner sammen med rødløk i olivenolje.
Hell over litt sitronsaft og krydre med timian.
Blomkålpuré
Kok blomkålen i 3 minutter.
Bruk stavmikser for å få puré.
Salt og pepper etter ønske.
Rødvinssaus
1 ss Bjørkesøt (ev. sukker)
1 sjalottløk
2 ss balsamico
2 dl matlagingsrødvin
4 dl kjøttfond
1 ss smør
Salt og pepper
Smelt Bjørkesøt (eller sukker) i kjele. Fres løken i noen sekunder.
Ha oppi balsamico og la det nesten koke helt inn.
Tilsett rødvinen og la ca. halvparten koke bort.
Tilsett kjøttfond og la det koke i noen minutter.
Sil sausen.
Ha opp i smør like før servering, og varm den opp uten å la den koke.
Salt og pepper etter ønske.
Ha en fin søndag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar