mandag 23. mai 2011

Medisterkaker

For mange hører medisterkaker julen til.
Jarle derimot er vokst opp med medisterkaker som kjøttkaker, så innimellom hender det at vi har medisterkaker til middag.

Denne oppskriften prøvde jeg for første gang i dag, og den ble veldig vellykket.
Den er en kombinasjon av en lavkarbo og en kjernesunn oppskrift.

Medisterkaker
400 gram kjøttdeig av svin (økologisk)
1 ts himalaya salt (ev. 2 ts vanlig salt)
Kjør kjøttdeig og salt sammen i kjøkkenmaskinen.
Ha oppi:
1/2 ts ingefær
1/2 ts malt muskatnøtt
2 ts maismel (økologisk)
Spe oppi 1 dl rismelk (ev. vanlig melk), litt og litt.
Smak til med pepper.

Saus
1 liten løk
Fres sammen med 2 ss olivenolje
Ha oppi 2 ss speltmel
Hell oppi 5 dl kjøttkraft i flere omganger.
La det koke mellom hver gang.
Smak til med salt og pepper.
Avslutt med sukkerfri sauskulør.

Server sammen med grønnsaker og kanskje litt surkål også?
Velg i så fall surkål uten tilsetningsstoffer (e-stoffer).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis