tirsdag 13. mars 2012

Tranebær- og gulrotjuice

I serien "Spis mer frukt og grønt" kommer det her en oppskrift på en sunn og god juice. Ved å la minst 1/3 del av juicen eller smoothien være grønnsaker, blir de litt sunnere og du får i deg flere viktige næringsstoffer.

For et par uker siden kjøpte jeg en pose med tyttebær, uten å helt vite hva jeg skulle bruke dem til. På søndag derimot havnet de i saftsentrifugen og dannet grunnlaget for en veldig god juice til søndagsfrokosten.

Tranebær er amerikanernes tyttebær. De er friske og syrlige og ganske harde i konsistensen. Tranebær er en god kilde til vitamin C, inneholder antioksidanter av typen polyfenoler og er kjent for å forebygge urinveisinfeksjoner.

Tranebær- og gulrotjuice
1 pose tranebær
3 gulrøtter, rensede
2 epler med skall
...juices i saftsentrifugen.

7 kommentarer:

  1. Dette skal jeg prøve! Takk for et fint tips :-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for tips på min blogg, det setter jeg pris på:) Skal sjekke ut nettsiden:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ingen årsak, jeg liker den siden veldig godt :)

      Slett
  3. Det hørtes kjempegodt ut!! Har ikke brukt så mye tranebær, men kjøpte en pakke før jul (til tranebær saus) og syntes det smakte veldig godt! Skal prøve å juice det nå :)

    SvarSlett
  4. Så kjempegodt ut! Har ikke prøvd så mye tranebær før, men det må jeg jo nå! :)

    SvarSlett
  5. Håper dere liker det hvis dere prøver!

    SvarSlett

ShareThis