onsdag 1. februar 2012

Klementingele med sjokoladetopping

Det er få ting som er så populært i barnebursdager som gele.
Derfor forsøkte jeg i helgen å lage gele med saft fra en av sesongens frukter; klementin.
Klementingele av ekte klementinsaft.


Jeg vet ikke om du har lagt merke til hva Freias appelsingele inneholder, men det er:

Sukker, gelatin, surhetsregulerende middel (sitronsyre), fargestoffer (antocyaner, kurkumin), aromaer.

Ikke mye frukt å spore der, og over 80 prosent sukker.

Lager du gele av ekte fruktsaft, får du gele med mindre sukker, litt vitaminer fra frukten og ekte smak - god smak!

Klementingele
Du trenger:
Saft fra ca. 1,5 kg klementiner - 6 dl klementinsaft
Saft fra 2 sitroner (smak på blandingen, jo surere klementiner, jo mindre sitron trenger du)

Kok opp:
6 dl vann
2 ss rørsukker eller bjørkesøt (du kan droppe denne om du har søte klementiner)
Revet skall fra 8 klementiner
...la det stå og dampe i 20-30 minutter.

Legg 10 plater gelatin i kaldt vann, og la de ligge i fem minutter.
Ha deretter gelatinen opp i vannblandingen og la den løse seg opp.
Rør om og tilsett fruktsaften.
Sil væsken og ha blandingen i en bolle eller porsjonsformer.
La geleen stå kaldt til den har stivnet.

Smaker veldig godt sammen med sjokoladetopping.

Sjokoladetopping
1,5 dl kremfløte
...varmes opp i en kjele.
Tilsett:
50 gram mørk sjokolade i biter - og la den smelte

Pisk inn 2 eggeplommer 
og 1/2 ts vaniljepulver og la den stå kaldt til den har stivnet.

Ta en toppet teskje sjokoladetopping til hver porsjon.

Håper det smaker!

2 kommentarer:

  1. Du har så mange fine oppskrifter! Dette så veeelig godt ut, her i hjemmet er det mor som er en skikkelig gele-elsker! Denne MÅ prøves! :D

    SvarSlett
  2. Tusen takk - håper den smaker :-)

    SvarSlett

ShareThis