Det er få ting som er så populært i barnebursdager som gele.
Derfor forsøkte jeg i helgen å lage gele med saft fra en av sesongens frukter; klementin.
Jeg vet ikke om du har lagt merke til hva Freias appelsingele inneholder, men det er:
Sukker, gelatin, surhetsregulerende middel (sitronsyre), fargestoffer (antocyaner, kurkumin), aromaer.
Ikke mye frukt å spore der, og over 80 prosent sukker.
Lager du gele av ekte fruktsaft, får du gele med mindre sukker, litt vitaminer fra frukten og ekte smak - god smak!
Klementingele
Du trenger:
Saft fra ca. 1,5 kg klementiner - 6 dl klementinsaft
Saft fra 2 sitroner (smak på blandingen, jo surere klementiner, jo mindre sitron trenger du)
Kok opp:
6 dl vann
2 ss rørsukker eller bjørkesøt (du kan droppe denne om du har søte klementiner)
Revet skall fra 8 klementiner
...la det stå og dampe i 20-30 minutter.
Legg 10 plater gelatin i kaldt vann, og la de ligge i fem minutter.
Ha deretter gelatinen opp i vannblandingen og la den løse seg opp.
Rør om og tilsett fruktsaften.
Sil væsken og ha blandingen i en bolle eller porsjonsformer.
La geleen stå kaldt til den har stivnet.
Smaker veldig godt sammen med sjokoladetopping.
Sjokoladetopping
1,5 dl kremfløte
...varmes opp i en kjele.
Tilsett:
50 gram mørk sjokolade i biter - og la den smelte
Pisk inn 2 eggeplommer
og 1/2 ts vaniljepulver og la den stå kaldt til den har stivnet.
Ta en toppet teskje sjokoladetopping til hver porsjon.
Håper det smaker!
Du har så mange fine oppskrifter! Dette så veeelig godt ut, her i hjemmet er det mor som er en skikkelig gele-elsker! Denne MÅ prøves! :D
SvarSlettTusen takk - håper den smaker :-)
SvarSlett