søndag 8. januar 2012

Urtebakt laks med kremet spinat og krydderpoteter


Kjøkkenvinduet mitt er som en liten urtehage. Noen av urtene er fast inventar, mens andre er kjøpt inn for anledningen. Urtene jeg må ha er timian, persille og gressløk. Koriander, salvie og rosmarin er gjester denne uken.


Tidligere i uken kom fiskebilen på besøk og da kjøpte jeg tre kilo av førsteklasses laksefileter. Laks og urter er en himmelsk kombinasjon, så i går ble det urtebakt laksefilet med tilbehør til middag. En rask, enkel og sunn middag - min type fast food!

Urtebakt laks
Ha laksefileten på aluminiumsfolie som er stor nok til å dekke hele fileten.
Dekk over laksen med rikelig av urter som salvie, persille, koriander og timian.
Ha 2 urensede og knuste hvitløksfedd på laksefileten.
Strø over salt og pepper etter ønske, og til slutt noen dråper sitron. Pakk inn laksen i folien.


Stek på 200 grader i 20 minutter. Laksen må gjerne være litt rå i midten.
Før servering fjerner du det meste av urtene samt hvitløksfeddene.

Kremet spinat
2 fedd hvitløk, finhakkes og stekes i en kjele i olivenolje til den er myk, ikke brun.

Tilsett:
400 gram spinat
Litt salt og pepper
...bland sammen med hvitløken og ha på lokk.

Kok i 2 minutter, eller til alle bladene har falt sammen, på middels varme. Pass på at bladene ikke blir stekt.

Ha i en god skvett med kremfløte og la det steke i 1 minutt til. Serveres varmt.

Urtepoteter
Gode urtepoteter lager du raskt med denne gode krydderblandingen fra Jozo; økologisk provencekrydder med salt, timian, oregano og merian.

Bland krydderet, ca. 1 ts per 4 poteter, sammen med 0,2 dl olivenolje.
Rens potetene godt, kutt dem i båter og bland dem i krydderblandingen.
Ha potetbåtene i en ildfast form og stek i 45 minutter.

1 kommentar:

ShareThis