søndag 20. november 2011

Hjemmelaget smør

Det er smørkrise. Butikkhyllene er helt tomme, og det er ingen som vet når smøret er tilbake.
Dette fikk min mann til å google frem oppskrifter på hjemmelaget smør, og i løpet av 15 minutter var smøret klart.

Alt du trenger for å lage smør er fløte, salt og vann. Det er utrolig enkelt, mye enklere enn jeg trodde, og siden du selv kan bestemme hvor salt smøret skal være, blir smaken utrolig god. Vi liker smøret salt, ettersom vi stort sett bruker det til brød eller knekkebrød.
Skal du lage matlagingssmør, kan det lønne seg med litt mindre salt.

Hjemmelaget smør (400 gram)
1 liter fløte
3 ts salt (noe mindre om du skal bruke smøret til matlaging)
...piskes på maks hastighet i kjøkkenmaskinen.

Pass på å ha lokk over, for det spruter ganske mye.

Når smøret begynner å klumpe seg, og det dannes kjærnemelk, samler du smøret med en slikkepott.
Hell ut kjærnemelken og fyll bollen med kaldt vann. Kna smøret med hendene (pass på å ha god håndhygiene) til det ikke kommer mer kjærnemelk. Bytt vann to ganger.
Jo mer du knar, jo mindre vil smøret svette.
Bruk bakepapir for å forme en fin smørklump, og oppbevar smøret i kjøleskapet.

Så enkelt at mannen håndterte det ypperlig på egen hånd ;-)

1 kommentar:

  1. Veldig flott tips :)Tror mange vil glede seg over dette.

    Ta en titt her: http://www.egedenne.com/2011/11/introduser-din-blogg.html

    Jeg ønsker en lang thumbnail liste over mange ulike blogger i dette innlegget, slik at flere kan få vite om flere blogger de vanligvis ikke ville ha funnet på de vanlige blogglistene ( som vanligvis bare viser de mest leste.. ) Så, blir du med? :)

    SvarSlett

ShareThis