søndag 20. november 2011

Havrepannekaker med eplemos


Noe av det beste med søndager er lang familiefrokost, med noe smakfullt som gjerne kan ta litt tid å lage.
I dag ble det havrepannekaker med hjemmelaget eplemos. Bruker du epler eller eplejuice i  I stedet for å bare ha eplemosen som tilbehør, har jeg også stekt den sammen med pannekakene - da blir pannekakene søte og gode, helt uten sukker.

Havrepannekaker

2,5 dl havregryn, finmalt i blender
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
2,5 dl speltmel
...blandes sammen i en bolle.

I en annen bolle, blander du sammen:
2,5 dl eplejuice
1 egg
0,25 dl rapsolje

Bland vått og tørt og rør til du har en jevn røre.
Stek pannekakene på middels sterk varme. Snu dem når de begynner å boble, og stek i ytterligere 1-2 minutter.

Det er veldig godt å steke pannekakene sammen med tilbehøret. Tilbehøret kan være bananer, eplemos, blåbær, bacon - hva som helst. Strø da tilbehøret over den ustekte siden av pannekaken og snu den som vanlig.

Eplemos
2 epler, delt i båter
2,5 dl vann

Kok opp og la det fosskoke i 5 minutter. Skru ned varmen og tilsett:
1/2 ts kanel
1/2 ts vaniljepulver

La det småkoke i ytterligere 30 minutter.
Hell av eventuelt resterende vann. La eplene avkjøles og mos med stavmikser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis