I dag ble det havrepannekaker med hjemmelaget eplemos. Bruker du epler eller eplejuice i I stedet for å bare ha eplemosen som tilbehør, har jeg også stekt den sammen med pannekakene - da blir pannekakene søte og gode, helt uten sukker.
Havrepannekaker
2,5 dl havregryn, finmalt i blender
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
2,5 dl speltmel
...blandes sammen i en bolle.
I en annen bolle, blander du sammen:
2,5 dl eplejuice
1 egg
0,25 dl rapsolje
Bland vått og tørt og rør til du har en jevn røre.
Stek pannekakene på middels sterk varme. Snu dem når de begynner å boble, og stek i ytterligere 1-2 minutter.
Det er veldig godt å steke pannekakene sammen med tilbehøret. Tilbehøret kan være bananer, eplemos, blåbær, bacon - hva som helst. Strø da tilbehøret over den ustekte siden av pannekaken og snu den som vanlig.
Eplemos
2 epler, delt i båter
2,5 dl vann
Kok opp og la det fosskoke i 5 minutter. Skru ned varmen og tilsett:
1/2 ts kanel
1/2 ts vaniljepulver
La det småkoke i ytterligere 30 minutter.
Hell av eventuelt resterende vann. La eplene avkjøles og mos med stavmikser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar