søndag 30. oktober 2011

Sjokoladeiskrem

Tidlig i sommer, mens vi fortsatt ventet på sol og varme, gikk vi til innkjøp av en liten ismaskin.
Den forble ubrukt inntil forrige helg. Om det skyldes været eller om det skyldes at islysten ikke har vært der, er jeg ikke sikker på. For været har i og for seg vært helt greit i sommer.

Men nå når kulden er over oss fikk jeg plutselig lyst til å teste ut maskinen, og forrige helg stod sjokoladeiskrem på dessertmenyen.
Ekte fløteiskrem med ekte sjokolade. Mektig og god slik ekte iskrem skal være. 

Ekte iskrem inneholder kun noen få ingredienser, og denne inneholder melk, fløte, vanilje, sjokolade, eggeplomme og bjørkesøt. 

Til sammenligning inneholder fløteiskremen fra butikken: Vann, 22% kremfløte, sukker, melkepulver, glukose, invertsukker, vegetabilsk fett, kakao, mysepulver, glyserol, eggeplomme, emulgator (E471veg., soyalecitin), stabilisator (E466, E407, E412 E460, E410, E401, gelatin), aromaer (bl.a. etylvanillin, vanillin), fargestoff (E160b, E150d, E120, E141). 12 e-stoffer! Ikke så mye ekte og naturlig iskrem der, nei.

Ismaskinen min fra OBH Nordica rommer 320 ml, og til denne nydelige isen brukte jeg følgende oppskrift:

Sjokoladeiskrem
1 dl melk
1/2 ts vaniljepulver
...varmes opp til kokepunkt.

Tilsett 100 gram mørk sjokolade og la den smelte.

Pisk:
2 eggeplommer
30 gram bjørkesøt (eller annen søtning)
og tilsett 1 dl kremfløte.
Hell sjokoladeblandingen over og ha blandingen i ismaskinen. Har du ikke ismaskin kan du fryse den ned, men husk å røre i den med jevne mellomrom for å forhindre iskrystaller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis