tirsdag 13. september 2011

Stekt seifilet med hvitløkslinser

Dette er en superenkel hverdagsoppskrift, perfekt til travle dager. 
Fisk og linser - sunnere blir det ikke, med to ingredienser som er veldig rike på proteiner.
Lillemor er veldig glad i cherrytomater for tiden, noe som er grunnen til at det meste av maten som lages her i huset inneholder cherrytomater. Linser er også stor suksess, og for å gjøre linsene litt mer smakfulle har jeg kokt dem i hvitløksvann.

Skal du spise fisk, sørg for at fisken er merket med MSC-merket, et uavhengig miljømerke for fisk og sjømat. Merket garanterer at produktet kommer fra bærekraftig fiske eller oppdrett. Jeg anbefaler å lese mer på WWF sine nettsider om bærekraftig sjømat.
Stekt seifilet med hvitløkslinser

Kok linser etter anvisning på pakken.
Tilsett 1 presset hvitløksfedd i kokevannet og la tomatene dampe sammen med linsene.

Krydre seifiletene ved å gni inn salt og pepper og stek filetene til begge sider er gyllenbrune.

Server med en dæsj creme fraiche.

Så enkelt, og så sunt!

2 kommentarer:

  1. Åå, det så kjempegodt ut! Takk forresten for opplysningen om MSC-merket og nettsiden til WWF :D

    Ha en fin dag.

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig å kunne informere :-)

    SvarSlett

ShareThis