onsdag 31. august 2011

Sjokolade er sunt


I går skrev Dagbladet om at ny forskning viser at sjokolade er godt for hjertet. Sjokoladens gode effekt på hjertet skyldes mest sannsynlig det høye innholdet av polyfenol, som er en gruppe antioksidanter. Kostholdseksperter advarer mot denne typen oppslag, på grunn av at vanlig sjokolade er tilsatt mye sukker, som vi alle vet ikke er sunt. Men vi som kjenner til sjokoladeverdenen vet at det finnes sjokolade man kan nyte med god samvittighet, nemlig rå sjokolade.

I går fikk jeg en etterlengtet pakke fra The Raw Chocolate Shop. Har du ennå ikke besøkt therawchocolateshop.com, så er det bare å ta en tur med en gang. Deilige sjokolader, laget av næringsrike ingredienser. 

Rå sjokolade er sunn sjokolade fordi den ikke har vært varmet opp over 42 grader. Den inneholder dermed alle de fantastiske næringsstoffene kakaoen består av, blant annet antioksidanten polyfenol. 
Sjokoladen er ikke tilsatt sukker, men som regel søtet med palmesukker eller sirup fra brun ris.

Prisen på disse sjokoladene i Norge er veldig høy, derfor lønner det seg å bestille fra utlandet. En Ombar (38 gram) koster 49 kr på helsekost, mens den koster 23 kr på nett. Inkludert porto lønner det seg fortsatt. Bare pass på å ikke handle for over 200 kroner av gangen. 

Prisvinnersjokoladetrøffel med smak av bringebær (helt himmelsk, smelter i munnen), kjærlighetssjokolade tilsatt maca og roseolje- en parfymesjokolade med litt spesiell smak.


Probiotisk sjokolade (probiotisk betyr for livet, i motsetning til antibiotisk - mot livet. Godt for magen og tarmer) med smak av kokos - min favoritt!


Energibarer - perfekt som snacks i vesken.

2 kommentarer:

  1. Sjokolade er både sunt og godt (takk og lov for det!) Alle disse fristende bildene minner meg på at det er på tide å bestille noe mer fra den nettbutikken :) Frister å teste ut rosiner med sjokolade. Det har jeg ikke prøvd før. Takk for tips ;)

    SvarSlett
  2. Fantastisk nettbutikk :-) Hyggelig å kunne inspirere! :-)

    SvarSlett

ShareThis