Pitabrød med kylling er en av våre middagsfavoritter.
Å lete etter sunne varianter av pitabrød er derimot ikke så enkelt.
Hatting har lansert en fullkornspita, men den er full av sukker og ulike tilsetningsstoffer.
I går valgte jeg derfor å bake egne pitabrød av spelt. Oppskriften fant jeg i "GI for hele familien".
Speltpitabrød
25 gram gjær
6 dl fingervarmt vann
Smuldre gjæren og bland med vannet.
Tilsett:
1 ss linfrø
2 ss hvetespirer
2 ts malt spisskummen
1 ts salt
15 dl speltmel
Elt deigen og la den heve i to timer.
Del deigen i to pølser. Del hver pølse i 10 boller.
La heve under klede i 10 minutter.
Sett ovnen på 275 grader.
Kjevle ut bollene til 1 cm tykke lefser.
Stekes i 7 minutter.
Speltmel er veldig klissete å jobbe med, nesten litt for vanskelig å jobbe med når man skal rulle boller, så ha litt mel klart ved siden av for å hindre at det setter seg fast overalt.
Jeg synes disse pitabrødene smakte veldig godt, men vil kanskje vurdere å ha i kun 1 ts spisskummen neste gang.
Ble kanskje litt mye kryddersmak i forhold til hva man er vant til i pitabrød.
Fin blogg du har, legger deg til i blogglisten min :)
SvarSlettTusen takk, i like måte - velkommen skal du være! :-)
SvarSlett