tirsdag 7. juni 2011

Et litt sunnere pitabrød

Pitabrød med kylling er en av våre middagsfavoritter.
Å lete etter sunne varianter av pitabrød er derimot ikke så enkelt.
Hatting har lansert en fullkornspita, men den er full av sukker og ulike tilsetningsstoffer.

I går valgte jeg derfor å bake egne pitabrød av spelt. Oppskriften fant jeg i "GI for hele familien".

Speltpitabrød
25 gram gjær
6 dl fingervarmt vann

Smuldre gjæren og bland med vannet.

Tilsett:
1 ss linfrø
2 ss hvetespirer
2 ts malt spisskummen
1 ts salt
15 dl speltmel

Elt deigen og la den heve i to timer.
Del deigen i to pølser. Del hver pølse i 10 boller.
La heve under klede i 10 minutter.

Sett ovnen på 275 grader.
Kjevle ut bollene til 1 cm tykke lefser.
Stekes i 7 minutter.

Speltmel er veldig klissete å jobbe med, nesten litt for vanskelig å jobbe med når man skal rulle boller, så ha litt mel klart ved siden av for å hindre at det setter seg fast overalt.

Jeg synes disse pitabrødene smakte veldig godt, men vil kanskje vurdere å ha i kun 1 ts spisskummen neste gang.
Ble kanskje litt mye kryddersmak i forhold til hva man er vant til i pitabrød.

2 kommentarer:

  1. Fin blogg du har, legger deg til i blogglisten min :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk, i like måte - velkommen skal du være! :-)

    SvarSlett

ShareThis