onsdag 7. mars 2012

Granola med kokos og tranebær

For et par uker siden skrev jeg om min nye frokostfavoritt: Granola fra Rude Health.
Siden sist har både butikkene og jeg gått tom for granolaen, så her måtte det litt kjøkkentid til.

Jeg har forsøkt å lage musliblandinger før, men har aldri hatt suksess - før nå.
Denne granolablandingen er inspirert av Sophie Dahls "Gylne musli".
Den smaker godt, er passe søt og veldig sprø og god.

Server den sammen med tyrkisk yoghurt og friske bær, en komplett frokost.

Granola med kokos og tranebær
Bland sammen det tørre:
200 gram havregryn
70 gram gresskarfrø
50 gram mandelflak
50 gram grovt kokosmel (revet kokos)
1 ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljeekstrakt
1 ss malt kanel

Bland det våte:
80 gram honning
80 gram sirup - lønne, yacon eller agave
2 ss eplejuice

Bland det våte inn i det tørre, ha over i en stekeplate og stek på 180 grader i 25-30 minutter.
Pass på å vende blandingen underveis for å unngå at den blir brent.

Når blandingen er ferdigstekt har du i 100 gram tørkede tranebær.

Oppbevar blandingen i en lufttett beholder i kjøleskapet, i inntil to uker.

Håper det smaker!

3 kommentarer:

ShareThis