fredag 24. februar 2012

En god start på dagen

Jeg har lenge vært på jakt etter en frokostblanding som er økologisk, uten raffinert sukker, uten salt og som inneholder mer enn havre og tørket frukt. Overraskende mange av frokostalternativene som inneholder havre og frukt inneholder palmeolje. Til og med Änglagårds økologiske havreblanding.

Jeg synes det er fint å ikke måtte lage alt fra bunnen av hele tiden, men da må det finnes et godt alternativ i butikken. Nå har jeg endelig funnet et alternativ som er verdt å merke seg.

The Granola fra Rude Health inneholder bygg, spelt, amaranth, havre, ristede hasselnøtter og frø. Den er søtet med daddelsirup og bakt med honning. I tillegg til å inneholde flere gode ingredienser, smaker den utrolig godt. Den har mottatt "Great taste gold" i 2010, og er på toppen av det hele 100 prosent økologisk.

Her er hele familien hekta, og spiser den helst sammen med havredrikk eller yoghurt naturell.

Fikk du lyst til å prøve den?  Jeg har foreløpig kun funnet den på Ultra, men om du har sett den i andre butikker - gi gjerne beskjed. De har flere frokostvarianter, men foreløpig har jeg kun gått for granolaen.

7 kommentarer:

 1. Tror de har flere typer granola også, det mener jeg i alle fall å ha sett på helsekosten (eller evt. i England da jeg bodde der...). Jeg syns det er vanskelig å finne frokostblandinger som passer alle kriteriene du beskriver, og som i tillegg er uten hvete/spelt. Foreløpig lager jeg det selv om jeg har lyst på det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis tåler vi gluten godt her, så da blir det noe enklere. Men at de i tillegg smaker så godt som denne er ikke en selvfølge :-)

   Slett
 2. Sånn må jeg se etter! Jeg tror ikke vi har Ultra i Bergen, men kanskje jeg finner det noen andre steder?

  SvarSlett
 3. Kanskje Meny? Da jeg bodde i Bergen var det en bra butikk ved Bussterminalen tror jeg. Men husker ikke hva den het :-) Kanskje der om den fortsatt eksisterer?

  SvarSlett
 4. I dag har jeg vært land og strand rundt for å finne denne frokostblandingen. Fra Jessheim til Stovner til Alnabru til Smart club til Triaden til Metro til Strømmen, og da var jeg rett og slett utslitt ;) Kan du være så snill og si meg eksakt hvor du har kjøpt den, jeg orker ikke lete mer... ;)) PÅ forhånd TUSEN TAKK!!! Hihi...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, er det sant?? Huff.. :-/ De har vært utsolgt lenge, men nå er den tilbake fleste steder. Alle Ultra (også Alnabru) og Centra butikker vet jeg har den, og jeg har også kjøpt den på Meny. Håper du finner den, det er verdt det ;)

   Slett
  2. Juhu, jeg fant, jeg fant. Endelig, men jeg må være litt forsiktig med å "konsumere" for mye da det er ganske mye karbohydrater i den:) Men godt smakte det virkelig, absolutt verdt letingen!

   Slett

ShareThis