fredag 24. februar 2012

Banankake med hvit sjokoladekrem

Denne kaken ble til da datteren min skulle feire bursdag i barnehagen.
Banankake er alltid en suksess hos barn, og med topping laget av kremost og hvit sjokolade, er det jo mye som skal gå galt før denne ikke faller i smak - er det ikke? :-)

Banankake
2 store og godt modne bananer
100 gram rømme
...blandes godt sammen i en blender.

Tilsett:
2 egg
1 ts vaniljepulver
1 ss sitronskall
80 gram rårørsukker eller annen søtning
1,5 dl rapsolje 
200 gram speltmel
1/4 ts salt
1,5 ts bakepulver
1/2 ts natron

Bland godt sammen og ha røren over i en kakeform.
Stek i 50-55 minutter på 175 grader.

Når kaken er ferdig tar du den ut av ovnen og formen, og lar den avkjøle under et kjøkkenhåndkle.
Når kaken er avkjølt kan du lage kremen.

Hvit sjokoladekrem
80 gram hvit sjokolade
...smelltes over vannbad og blandes sammen med:

110 gram kremost
50 gram usaltet smør

Smør kremen utover kaken og pynt med smeltet mørk sjokolade.

Håper det smaker!

2 kommentarer:

  1. Lekkerbisken - denne håper jeg får tid til å prøve i helgen!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig! Da må du huske å fortelle om den falt i smak :-)

      Slett

ShareThis