På fredag rømte vi huset og dro til familiehytta i Drøbak. Det er egentlig en sommerhytte, men med det fantastiske været vi har hatt i det siste har det vært som å være på påskeferie.
Det ble en liten skitur på fredag, men ellers har det blitt turer til skogs og besøk av hyggelige venner og familie.
Muffins er utrolig bra turmat, og passer også godt som ventefrokost når man har ferie/det er helg.
Denne muffinsen er laget med havregryn, blåbær og banan og er fri for sukker.
Den er kompakt, mektig og smaker godt - men ikke forvent ordinær søtmuffinsmak :-)
Havremuffins med banan og blåbær (ca. 12 stk)
Testet og godkjent som turmat |
Bland det tørre:
145 gram speltmel
150 gram havegryn
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
Lag en grop i midten og bland i det våte:
3 små bananer, most til puré
4 eggehviter, pisket lett
1 beger yoghurt naturell (125 ml)
50 gram agavenektar
50 gram honning (ev. 100-150 gram honning om du ikke har agavenektar)
150 gram blåbær, fryste eller ferske
Rør godt og fordel i muffinsformer. Ha gjerne en skive pære på toppen.
Stek i 25-30 minutter, eller til muffinsene er gylne.
Håper det smaker!
Så fin blogg du har, og så mange deilige oppskrifter! Det er så altfor sjelden jeg baker (går liksom i rå sjokolade hos meg :p), det vil jeg begynne mer med igjen!
SvarSlettTusen takk - morsomt å kunne inspirere!
SlettFlott blogg og flott turmat. Skal stikke innom oftere her:)
SvarSlettTusen takk og i like måte. Har lagt til bloggen din i følgelisten min :)
SlettSå veldig godt ut :)
SvarSlettDisse så KJEMPE gode ut:)
SvarSlettØnsker deg en flott uke!
Tusen takk - i like måte :)
Slett