søndag 26. februar 2012

Havremuffins med banan og blåbær

På fredag rømte vi huset og dro til familiehytta i Drøbak. Det er egentlig en sommerhytte, men med det fantastiske været vi har hatt i det siste har det vært som å være på påskeferie. 
Det ble en liten skitur på fredag, men ellers har det blitt turer til skogs og besøk av hyggelige venner og familie.

Muffins er utrolig bra turmat, og passer også godt som ventefrokost når man har ferie/det er helg.
Denne muffinsen er laget med havregryn, blåbær og banan og er fri for sukker.
Den er kompakt, mektig og smaker godt - men ikke forvent ordinær søtmuffinsmak :-)

Havremuffins med banan og blåbær (ca. 12 stk)

Testet og godkjent som turmat
Sett ovnen på 190 grader.

Bland det tørre:
145 gram speltmel
150 gram havegryn
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel

Lag en grop i midten og bland i det våte:
3 små bananer, most til puré
4 eggehviter, pisket lett
1 beger yoghurt naturell (125 ml)
50 gram agavenektar
50 gram honning (ev. 100-150 gram honning om du ikke har agavenektar)
150 gram blåbær, fryste eller ferske

Rør godt og fordel i muffinsformer. Ha gjerne en skive pære på toppen. 
Stek i 25-30 minutter, eller til muffinsene er gylne.

Håper det smaker!

7 kommentarer:

  1. Så fin blogg du har, og så mange deilige oppskrifter! Det er så altfor sjelden jeg baker (går liksom i rå sjokolade hos meg :p), det vil jeg begynne mer med igjen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk - morsomt å kunne inspirere!

      Slett
  2. Flott blogg og flott turmat. Skal stikke innom oftere her:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk og i like måte. Har lagt til bloggen din i følgelisten min :)

      Slett
  3. Disse så KJEMPE gode ut:)

    Ønsker deg en flott uke!

    SvarSlett

ShareThis