Pimp your brownie med krydder og gresskar ;-)
Saftig, smakfull og nydelig god sjokoladekake. Gresskaret gjør denne kaken rik på vitamin A, og med 200 gram kake er hele dagsbehovet ditt dekket. Er det ikke flott når gode kaker kan gi deg så mye god næring?
Bruker du bjørkesøt eller sukrin som søtning, inneholder kaken kun 1 gram sukker per 100 gram. Fantastisk!
Her er det ikke behov for glasur eller topping for kaken er utrolig saftig og god.
Ingefæren sparker fra seg og gir en spennende smak på kaken.
Gresskarbrownie
1/2 dl rapsolje
120 gram sammalt speltmel
30 gram kakaopulver
1/2 ts ingefær
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
...blandes sammen i en bolle.
I en annen bolle blander du sammen:
100 gram bjørkesøt eller rårørsukker
2 egg
425 gram gresskarpuré (stek eller kok gresskar, fjern skallet og mos til en puré. Se mer her)
1 ts vaniljepulver
Bland sammen tørre og våte ingredienser og rør til du har en jevn røre.
Hell over i en kakeform og stek i 35-40 minutter på 175 grader.
Strø over litt kokosmasse som pynt.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi, kcal: 163
Protein: 4 gram
Karbohydrater: 23 gram
hvorav sukker: 1 gram
Fett: 8 gram
NAM!!!! Tror jeg må se til å få tak i et gresskar snart... :)
SvarSlettNam Nam! Elsker gresskar og brownies så denne kaka er en perfekt kombinasjon for meg :)
SvarSlettFor en flott blogg! Og mange gode oppskrifter. Nå blir jeg fast leser:)
SvarSlettNår kan man lese om deg i VG?
Hei! I dagens VG kan dere lese om oss. Det kommer et innlegg om få strakser :-)
SvarSlettDenne kaken er himmelsk! Anbefaler på det sterkeste!
SvarSlett