tirsdag 23. august 2011

Test av lavkarbo pizzabunn fra Adams fitness food


Jeg har aldri vært glad i lavkarbovarianter av pizzabunn. Skal jeg lage pizza, lager jeg heller ekte pizza med økologisk speltmel. Grunnen til det er at lavkarbo pizzabunn aldri smaker godt. Det tror jeg er fordi jeg rett og slett er kresen på pizzabunn, og skal jeg spise pizza, så skal det smake pizza.

Da jeg var innom helsekosten i forrige uke, hadde de fått inn en ny lavkarbo pizzabunnmelblanding fra Adams fitness food. Melblandingen skal gi en pizzadeig á la italiensk pizza, og inneholder kun 4,1 gram karbohydrater per 100 gram - det er veldig lite! Det er Lavkarbohuset som importerer varene fra Adams fitness food. Melblandingen er laget av mandelmel, glutenmel, melkeprotein, eggehvitepulver og salt. Ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler - så jeg bestemte meg for å prøve etter gode ord fra de butikkansatte.Melblandingen blandes ut med olje og vann, og medfølgende tørrgjærpose.
Ingrediensene røres sammen og smøres utover stekebrettet. Så har man på fyllet før deigen skal heve i 25 minutter. Steketiden er deretter 25-30 minutter.Deigen hevet seg ikke noe verken under heving eller under steking. Som andre lavkarbo pizzadeiger, så minnet konsistensen om en svampbunn. Den smakte nesten ingenting, og det er egentlig også en ulempe. Bunnen skal smake litt - det kan man ordne ved å tilsette litt ost eller krydder i bunnen.

Alt i alt, så er denne pizzabunnen ikke noe jeg kommer til å prøve igjen, jeg holder meg til ekte økologisk pizza. Det er så sjelden vi spiser pizza uansett.

4 kommentarer:

 1. Den er sikkert god for de som liker lavkarbodeig, men det er ikke jeg :-)

  SvarSlett
 2. Heia. Denne pizzabunnen er IKKE glutenfri. Det er jo masse glutenmel i den. OBS-OBS!

  SvarSlett
 3. Det har du rett i, faktisk.
  Jeg endrer i innlegget.
  Takk skal du ha! :-)

  SvarSlett

ShareThis