torsdag 11. august 2011

Saftig brownie med kokos og hasselnøtter


Ser det ikke godt ut?
Brownies med frisk frukt er noe av det beste som finnes. 
I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i Nigellas hvetefrie brownie, men erstattet mandler og valnøtter med hasselnøtter og grovt kokosmel - samtlige ingredienser er økologiske. Kokosen er søt på smak, og man kan derfor uten problemer kutte stort sett alt av sukkeret som opprinnelig skal tilsettes. Resultatet er en søt og usedvanlig saftig brownie.

Saftig brownie med kokos og hasselnøtter
225 gram mørk sjokolade (70%)
225 gram smør
...smeltes i en skål over vannbad på lav varme.

Fjern skålen fra varmen og tilsett:
3/4 ts stevia dark chocolate
50 gram palmesukker
1 ts vaniljepulver

Avkjøl blandingen noe.


Deretter tar du:
3 egg
...og visper de godt.

Ha eggene opp i sjokoladeblandingen og rør godt.

Tilsett:
150 gram hasselnøtter, hakkede i blender
150 gram grovt kokosmel


Bland godt sammen og ha røren i kakeform.
Stek på 170 grader i 25 minutter.


Server sammen med frisk frukt og gjerne litt smeltet økologisk melkesjokolade.


2 kommentarer:

  1. Hei!
    Er dette en brownie en på lavkarbo kan nyte?

    SvarSlett
  2. Hei - det kommer litt an på hvor streng lavkarbo du følger. Men som moderat lavkarbo burde det gå fint :-)

    SvarSlett

ShareThis