fredag 22. juli 2011

Lavkarbo Oreokake


Det er få kaker som er like mektige og gode som Oreokake.
"Ferskenbeinet" på lavkarbo.no har laget en lavkarbovariant av Oreokaken, som etter min mening smaker minst like godt, om ikke bedre. Hele kaken inneholder 42 gram karbohydrater, originalen inneholder 600 gram! Kaken tar ganske lang tid å lage, ettersom du må lage kjeksen selv, men det er uten tvil verdt jobben.
Jeg har gjort noen justeringer på oppskriften, og her kommer min versjon.

Oreokjeksen
40 gram kokosmel
100 gram mandelmel
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram romtemperert smør
60 gram Bjørkesøt
50 gram kakaopulver (usøtet, helst rått)
Stevia (til du synes det er søtt nok)

Bland alt det tørre. Ha i smør og deretter egg, mens mikseren går.
Legg klatter på bakepapir, og smør de ut med en kniv til de er ca. 3 mm høye. 

Stek på 190 grader i ca. 15 minutter. 
Avkjøles på rist.

Kakebunnen
300 gram Oreokjeks fra oppskriften over
100 gram smeltet smør
Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smeltet smør. Trykk det sammen nederst i en springform (26 cm) -  ikke for hardt, da blir bunnen så hard å skjære når den blir kald. 

Sett i kjøleskapet til avkjøling.

Ostemasse
200 gram kremost
15 gram sukrinmelis
2 dl kremfløte

Visp fløten til krem. Bland melis og ost for seg, og vend det forsiktig sammen med kremen.Smør massen over kakebunnen og legg over ca. 50 gram Oreokjeks i biter. Sett litt til kjøling.

Sjokolademousse
5 dl fløte
100 gram mørk sjokolade
15 gram kakaopulver (usøtet, helst rått)
3 plater gelatin
4 eggeplommer

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. 
Klem ut vannet av gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2 ss fløte. 
Varm forsiktig og rør til gelatinen er smeltet. La den avkjøles i romtemperatur. 
Smelt sjokoladen i vannbad med plast over, slik at det ikke kommer damp på den. 

Når sjokoladen er romtemperert, rører du inn en og en plomme + siktet kakao.
Pisk krem av fløten og vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. 
Til slutt vender du inn den romtempererte gelatinblandingen. 
Gjør dette for hånd sånn at det ikke skiller seg.

Bland i resten av kjeksen i biter. Hell dette over ostemassen i springformen og sett til kjøling. 
En kan eventuelt ha et lag krem på toppen om en ønsker det, og pynte med mer kjeks eller ringlet sjokolade. 

God nytelse :-)

4 kommentarer:

  1. Jeg prøvde denne kaka i dag, og den var jo kjempe god! :D jeg gjorde bare noen få justeringer, sånn med sukrin istedenfor bjørk greiene og noe sånn :) Brukte oppskriften din og la den ut på bloggen min. Linka til deg så klart i og med at jeg fant den på din blogg ;) Tusen takk for en herlig oppskrift! du kan se innlegget mitt her om du vil:
    http://paaslankiing.blogg.no/1319923229_lavkarbo_oreokake_m_s.html

    SvarSlett
  2. Velbekomme! Den er jo nydelig :-)

    SvarSlett
  3. Hei, denne oppskriften må jeg prøve:) Men hva er bjørkesøt? Kan dette sløyfes?

    SvarSlett
  4. Ja, du kan bruke annen søtning om du vil :) Sukrin for eksempel.

    SvarSlett

ShareThis