søndag 17. juli 2011

Furikaketunfisk med appelsin- og ingefærsjy


Tunfisk er noe av det sunneste havet har å by på. Mer enn 25 gram proteiner per 100 gram og knapt karbohydrater eller fett. I tillegg synes jeg tunfisk smaker veldig godt.

I helgen kjøpte jeg Furikake (furry car key) kryddermiks fra Renee Voltaire og bestemte meg for å lage en ordentlig japansk middag med tunfisk. Furikake er en japansk frøblanding med svarte og hvite sesamfrø, smuldrede norialger og shizoblad (japanske drueblader). 

Furikaketunfisk

Kjøp ferske tunfiskbiffer på butikken, en til hver voksen person.
Vend tunfiskbiffene i Furikakekrydder sammen med salt og pepper.

Stekes på sterk varme i 1 minutt på hver side.

La biffen hvile mens du lager sjyen i stekepannen.

Appelsin- og ingefærsjy

2 ss tamari (ekte japansk soyasaus)
2 ss fersk ingefær, finhakket
1/2 dl appelsinjuice
En dæsj wasabipaste

Ha ingrediensene opp i stekepannen og gi sjyen en rask oppkok.

Server sammen med stekte grønnsaker, for eksempel vårløk, aspargesbønner og sukkererter, stekt i olje og tamari.
En frisk grønn salat passer også godt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis