torsdag 9. juni 2011

Kyllingnuggets med risotto og tzatziki

Kyllingnuggets er for mange en fastfoodmiddag, og noe man forsøker å holde seg unna.
Disse kyllingnuggetsene er en sunnere variant - proteinrike, glutenfrie og stekt i sunn kokosolje.
Perfekt fingermat for både barn og voksne!

Kyllingnuggets
400 gram kyllingfilet, skåret i biter
1 dl maismel/polenta
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprika
1/2 ts malt spisskummen

Bland sammen maismel og krydder.
Vend kyllingbitene i blandingen og stek på middels varme.
Bruk kokosolje til steking.

Her servert sammen med økologisk risotto med asparges (fra Superbra) og tzatziki.
Tzatzikien laget jeg enkelt med litt matyoghurt, hvitløk og agurk.

Ha en fin torsdagskveld!
Snart langhelg, igjen.

1 kommentar:

  1. SV: Du kan lese om de forskjellige typer greens her: http://hjertemat.blogspot.com/2011/04/mine-daglige-greens-og-omega-3.html

    Det er lurt begynne forsiktig, med en kvart t-skje blandet i en GOD eplejuice. Begynn f.eks med hvetegress. Hvis du ikke får ubehagelige symptomer kan du også begynne å ta en kvart t-skje spirulina. Etterhvert kan du øke dosene, opp til f.eks 1 t-skje av hver, og gjerne ett par ggr om dagen. 2 t-skjer grønt = næringsstoffer til 1 kilo grønnsaker! :D

    Spirulina gjør at man mister lysten på sukker og animalsk protein, og grønn og sunn mat smaker bedre. Man kan også fint gi det til barna. Min sønn drikker grønt pulver i rismelka si uten problemer :)

    SvarSlett

ShareThis