søndag 29. mai 2011

Saftig sjokoladekake

Denne laget jeg på lørdag for å ha med meg noe godt i familieselskap.
Dette er ikke den sunneste kaken jeg har lagd, men litt kan man unne seg innimellom.
Speltmel og ekte sjokolade gjør den veldig mektig, så ett stykke er mer enn nok!

Sjokoladekake
200 gram mørk økologisk sjokolade
200 gram smør
Smeltes sammen i vannbad.

4 egg
Piskes sammen og tilsettes sjokoladeblandingen.

Bland sammen:
3 dl råsukker
3 dl speltmel
2 ts naturlig bakepulver av vinstein
1/2 ts vaniljefrø

Hell røren i springform og stek på 175 grader i 30 minutter.

Sjokoladekrem
4 ss raw kakaopulver
4 ss kokosolje
Ca. 1 dl vann
Kjør i blender for å blande ingrediensene.
Smør på kaken når den er avkjølt, og pynt med blåbær.

2 kommentarer:

  1. Hei :)

    Veldig fin side du har, jeg lurer på her om man kan bytte ut speltmelet med f.eks kokosmel og eller mandelmel å få samme konsistens?

    Med hilsen førstegangsbakende med raw-produkter ;)

    SvarSlett
  2. Ja, du kan bruke mandelmel.
    Om du vil bruke kokosmel anbefaler jeg denne kaken: http://littlettere.blogspot.com/2011/06/kjernesunn-sjokoladekake.html

    :-)

    SvarSlett

ShareThis