Festmat på en hverdag - det er ikke hver dag!
Jeg skriver "Coq au vin" siden jeg bruker kyllinglår fra Stange i stedet for hane eller hel kylling.
Uansett er denne franske gryteretten helt fantastisk god - og den sausen - åh, den sausen!
Her er min "Coq au vin"-oppskrift:
4 kyllinglår fra Stange
...brunes i stekepanne. Kvern litt salt og pepper over før du har de over i en gryte sammen med:
1/2 dl økologisk rødvin
2 finhakkede hvitløksfedd
1 laurbærblad
2 ss timian
1 ss økologisk tomatpuré
2 finhakkede hvitløksfedd
1 laurbærblad
2 ss timian
1 ss økologisk tomatpuré
2 dl økologisk kyllingkraft (uten tilsetningsstoffer)
1 dl vann
Kok opp, skru deretter ned temperaturen og la det småkoke i 30 minutter.
100 gram lettsaltet sideflesk stekes, tørk av overflødig fett og ha det opp i gryta.
Når kjøttet er mørt tar du litt av kraften og lager jevning med:
1 ss mykt smør
1 ss maizena
Når dette er blandet sammen heller du jevningen over i gryta.
La det trekke i noen minutter til før du serverer sammen med for eksempel naturris og balsamicostekte aspargesbønner og sukkererter.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar