tirsdag 6. mars 2012

Enkel og smakfull tomatsuppe

Kjøttfrie mandager betyr stort sett suppemiddag hos oss.
Og som med andre hverdagsmiddager, jo raskere og enklere oppskriften er - uten at det går utover kvaliteten, desto bedre.
Med denne oppskriften på tomatsuppe, er det ingen grunn til å ta frem suppeposene - så enkel og rask er den.

Tomatsuppe
1/4 løk
1 fedd hvitløk
...stekes i 2 ss olivenolje i en kasserolle til det er gyllent.

Tilsett:
2 bokser økologiske hakkede tomater
2 tomater
1 ss eller 1 terning grønnsaksbuljong
5 dl vann
...og kok i 10 minutter.

Ha deretter opp i en god håndfull basilikum, salt og pepper.
Mos suppen med stavmikser.
Heller over litt fløte og server sammen med et kokt egg.

På søndag var vi og hentet økologiske egg fra Ramme Gård. En fin opplevelse for lillemor å se hvor eggene kommer fra - selv om hun synes det var litt småskummelt :-)
Muuuu fra Ramme Gård...

2 kommentarer:

  1. Tomatsuppe er alltid godt:) Elsker løk og hvitløk, så denne skal jeg absolutt prøve meg på.

    SvarSlett
  2. Tomatsuppe er en klassiker :-) Håper du liker den!

    SvarSlett

ShareThis