mandag 27. februar 2012

Smuldrepai med epler og bjørnebær

Ferietid = kjøkkentid

Selv om familiehytta ligger kun 15 minutter unna hjemmet vårt, får man likevel ekte feriefølelse av å være der.
Det er så deilig å bryte med rutinene og bruke tiden på det man ellers ikke får så mye tid til.
For meg handler det om å lese og å lage mat. Og jeg leser også gjerne om mat.

I helgen leste jeg forresten en fantastisk bok som jeg kommer til å anbefale til dere i en egen bloggpost - og ja, den handlet om mat :-)

Matlaging på hytta har noen begrensninger hva gjelder utstyr og råvaretilgang. 
Derfor tager man hvad man haver og gjør det beste ut av råvarene som er tilgjengelig.
Med det utgangspunktet ble denne smuldrepaien til. 
Smuldrepai er enkel å lage, og stiller ikke krav til så mye utstyr eller råvarer.
Du finner de fleste råvarene i nærbutikken (som i mitt tilfelle er Meny med sitt rikelige utvalg, så jeg klager ikke).

Smuldrepai med epler og bjørnebær

3 epler skrelles og skjæres i skiver. Fordel dem utover bunnen på en kakeform.
Strø over 300 gram frosne bjørnebær.

Ha over:
1 ss smør
1 ss rårørsukker eller annen søtning

Lag smuldredeig:
115 gram speltmel
50 gram havregryn
100 gram smør
2 ss rårørsukker eller annen søtning
1 ss kanel
1/2 ts vaniljepulver
...bland sammen og fordel over frukten.

Stek på 200 grader i 15-20 minutter. Server gjerne sammen med vaniljesaus.

Denne paien forsvant fort med fire voksne og et barn, og vil helt klart bli laget flere ganger.

Håper det smaker!

Fordel smuldredeig over frukten. Stek på 220 grader i 15-20 minutter.

4 kommentarer:

  1. Namnamnam!
    Denne skal jeg lage til min kjære mor når jeg reiser hjem en tur i helgen :)
    Varme bjørnebær er jo så godt!

    SvarSlett
  2. Mmmmm. Både ser og høres nydelig ut. Jeg regner med du smelter smøret i smuldredeigein, eller?

    SvarSlett

ShareThis