onsdag 22. februar 2012

Saftig gulrotkake

Denne gulrotkaka endte opp med å bli så saftig at jeg valgte å droppe glasuren. 
Uten glasur er den dessuten sunnere, og kan med god samvittighet nytes til kveldskaffen.
Det er ikke rart at den er saftig ettersom den inneholder hele 6 dl revne gulrøtter.
Oppskriften kommer fra en kollega som er kokk, men jeg har moderert den litt hva gjelder bruk av mel og sukker. Den er fremdeles like søt og like god.


Gulrotkake
4 egg fra glade høner
1 dl rårørsukker, palmesukker, bjørkesøt eller sukrin - det du liker best av søtning.
...piskes til eggene er luftige.

Tilsett:
3 dl speltmel
Skallet fra en halv appelsin (ikke det hvite)
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
5 ss rapsolje
6 dl finrevet gulrot
1 dl rosiner

Bland alt sammen godt og ha røren i en kakeform. Jeg brukte en liten langpanne for å få lavere kake.
Stek på 180 grader i 40-50 minutter. Legg bakepapir over om kaken blir brent før den er klar.
Avkjøl på en rist med kjøkkenhåndkle over.

Håper det smaker!

6 kommentarer:

ShareThis