torsdag 5. januar 2012

Stekt torsk med erte- og spinatmos, ruccola og urtesaus

Hadde det vært opp til meg, hadde vi hatt fisk til middag nesten hver dag - men det er ikke mannen min helt enig i. Men med én vegetardag, én fiskedag og to kyllingdager, blir ikke resultatet så ille likevel.
Da jeg møtte mannen min nektet han å smake på grønnsaker. Nå spiser han (kanskje ikke så mye, men litt) grønnsaker til hvert eneste måltid, fordi han har godt av det og fordi han må være et godt matforbilde for datteren vår.

Vi har som regel alltid to ulike grønnsakstilbehør til middag - da spiser man automatisk litt mer grønnsaker. Og så gjør vi grønnsakene litt mer spennende ved hjelp av krydder og oljer eller ved å koke, dampe eller steke. Til denne retten ble det mye grønt tilbehør. De grønne grønnsakene har vi ekstra stor nytte av fordi de innholder mye klorofyll, folat og vitamin K. Jo mørkere grønt, jo bedre.

Stekt torsk med erte- og spinatmos, ruccolasalat og urtesaus

Torsk
Krydre torskefileter med salt, pepper og tørket timian.
Stek i olivenolje på middels varme, ca 3 minutter på hver side.

Erte- og spinatmos
4 poteter
...skrelles og deles i ca. 2 cm biter. Ha i en kasserolle og dekk over potetene med vann. La det koke ca. 10 minutter.
Tilsett i kasserollen:
300 gram grønne erter, frosne
100 gram spinat, frosset
1 fedd hvitløk
...og la det koke i ca. 10 minutter.
Ha i salt og pepper etter ønske og litt smør.
Lag mos ved hjelp av en stavmikser.

Urtesaus
To gode never med frisk persille, timian og gressløk.
2 fedd hvitløk
1 ss kapers
1 ts sennep
1 dl god olivenolje
...bruk stavmikser for å få saus.

Ruccolasalat
1 pose med ruccola blandes sammen med:
2 dæsjer olivenolje
1 dæsj balsamico
En liten skvett av sitronsaft
Litt salt og pepper

Server gjerne godt brød ved siden av.

4 kommentarer:

  1. Namnam så godt ut! Spesielt urtesausen så fantastisk ut! Skal prøves! :)

    SvarSlett
  2. Så bra :-) Urtesaus feiler aldri!

    SvarSlett
  3. Skal absolutt prøve erte- og spinatmos! Jeg bruker ofte mose potet med linser eller bønner, for å gjøre potetstappen litt sunnere (og lure litt mer næring i gutta mine). Er sikker på at jeg vil like denne varianten - jeg elsker spinat - det er verre med tenåringene...Men man må jo prøve!:)

    SvarSlett
  4. Den smaker ikke spinat, så jeg håper den blir likt :-) Lykke til! Av og til må man lure både små og store!

    SvarSlett

ShareThis