lørdag 22. oktober 2011

Sjokoladekuler med mandelsmør


Jeg husker så godt sjokoladekulene jeg laget da jeg var yngre. Små havreklatter med mer smør og sukker enn hva man har godt av. Disse sjokoladekulene er en atskillig bedre variant, laget av havregryn, mandelsmør og kakao, søtet med dadler, aprikoser og krydder.
Visste du at mandler er de nøttene som er rikest på proteiner og kalsium? De inneholder også kobber, jern, sink, niacin, magnesium og vitamin B1, B2 og E. Hele 70 prosent av fettet i mandler er en-umettet.
Mandler inneholder også mye oljesyre, som er det stoffet i olivenolje som skal beskytte mot hjertesykdom.

Ettersom sjokoladekulene er proppfulle av energi, er de perfekte som mellommåltid for å dempe sulten eller for å fylle på med energi etter trening eller annen aktivitet.

Sjokoladekuler med mandelsmør
90 gram havregryn
100 gram dadler
50 gram aprikoser (Liker du ikke smaken av aprikos, kan du erstatte aprikosene med mer dadler)
20 gram usøtet kakaopulver
180 gram mandelsmør
2 ts vaniljepulver
Litt kanel
Litt kardemomme

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og kjør til du får en jevn og tykk masse.
Form til kuler og avkjøl før servering.

Næringsinnhold pr 100 gram
Energi, kcal: 392
Protein: 11 gram
Karbohydrater: 38 gram
Fett: 26 gram

Ha en finfin lørdag!

2 kommentarer:

  1. Hei, har nettopp kommet over bloggen din og ser frem til å utforske den! Jeg lager lignende kuler og bruker som mellom-måltid på jobben. Har funnet ut at det letteste er å skvise massen ned i isterningsbrett og fryse den. Tar opp et brett hver uke, har dem over i tett plastboks og oppbevarer i kjøleskapet. Noen ganger tar jeg ut et par brett, trykker ut "terningene" og dypper dem i mørk sjokolade (80% og uten sukker). Greit med litt variasjon, og mørk sjokolade hjelper på et til tider overarbeidet hode :-)

    SvarSlett
  2. For et fantastisk godt tips - det kommer jeg til å prøve meg på :-)

    SvarSlett

ShareThis