tirsdag 12. juli 2011

Raw skogsbær- og sjokoladeterte


Mye kakeblogging for tiden - mon tro om kroppen allerede er i feriemodus? :-)
Denne terten laget jeg i kveld etter å ha bladd litt i kokebøker og latt meg inspirere. 
Originalen fra Andreas Viestads "Ekte mat" ligner noe på denne, hvor rå bunn, sjokolade og bær er utgangspunktet.
Terten er ganske enkel, den er rå og inneholder supermat og masse annet som er godt for kroppen. 
Smaken er både frisk og søt på en sommerkveld.


Bunn:
1,5 dl mandelmel
25 gram hasselnøtter
3 bløtlagte fikner
1/2 dl appelsinjuice
1 ss kokosolje


Bland alt sammen i blender til du får en tykk røre. Smør det utover en kaketallerken ev. en kakeform.
La det stå kjølig mens du lager sjokolade.


Sjokolade:
Ingen liker sjokoladen sin likt, men dette er oppskriften jeg bruker når jeg lager sjokolade.
Du må gjerne gjøre egne tilpasninger og bruke den sjokoladeoppskriften du er vant til.

50 gram kakaosmør smeltes over vannbad og kjøles ned til ca. 45 grader.
Tilsett deretter:
4 ss raw kakaopulver
1 ts lecitin

Hell sjokoladeblandingen over bunnen og sett fatet tilbake i kjøleskapet.


Til slutt lager du skogsbærfyllet.

Rørte skogsbær:
150 gram skogsbær (jeg tinte frosne skogsbær)

Hell skogsbærfyllet over sjokoladen og server!

4 kommentarer:

  1. Den så lekker ut :) Raw kaker er så godt!

    SvarSlett
  2. Ja, det er noe eget ved rawkaker :-)

    SvarSlett
  3. Den så god ut! Skjønner at jeg må gå for litt mer rått :)

    SvarSlett
  4. Tenk at noe så godt kan være så sunt :-)

    SvarSlett

ShareThis