lørdag 2. juli 2011

Økologisk pizza

Økologiske råvarer smaker bedre, det er det ingen tvil om.
I tillegg er økologisk og biodynamisk mat et mye bedre valg ettersom maten er renere.

Økologiske matvarer er dyrket og fremstilt uten bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler. Heller ingen kunstige fargestoffer, aromaer, søtnings- eller konserveringsmidler er tillatt her.

Ønsker du å lese mer om hvorfor økologisk mat er bedre, anbefaler jeg sidene hos Alternativ-mat.

I dag har vi lagd pizza av kun økologiske råvarer, og det er en av de beste pizzaene vi har spist.
Økologisk dyrehold tar utgangspunkt i dyrenes naturlige behov. Det er ikke tillatt med bl.a. bur til verpehøns.

Her får du oppskriften.


Deigen er laget av:
6 dl vann
8 dl økologisk speltmel
1 ts økologisk oregano
1 ts økologisk basilikum
3 ts økologisk bakepulver

Bland alt sammen i eltemaskinen og forstek på 180 grader i 15 minutter.


Til sausen trenger du:
1 boks økologiske hermetiske tomater
1 ss økologisk tomatpuré
1 økologisk løk
2 fedd økologisk hvitløk
1 neve økologisk basilikum
Økologisk extra virgin olivenolje
Litt himalayasalt

Stek løk og hvitløk gyllen i litt olivenolje.
Tilsett hakkede tomater og tomatpuré.
Ha opp i basilikum og salt og pepper etter ønske.
La det putre på svak varme i ti minutter.


Fordel sausen på pizzabunnen og tilsett favorittilbehøret.
Her ble det økologisk kjøttdeig fra Norgården og litt økologisk mozzarella.

Velbekomme og god lørdagskveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis