fredag 8. juli 2011

Blåbær opp-nedkake


En frisk liten kake som er lett å lage, og som smaker godt i sommervarmen.
Den er fri for både sukker og hvetemel, men jeg valgte å bruke smør i stedet for kokosolje.
Du kan bytte ut smør med kokosolje hvis du vil ha den kjernesunn.
Jeg testet ut denne på kollegene mine i dag, og tilbakemeldingene var gode - heldigvis! :-)

Blåbær opp-nedkake
300 gram blåbær
2 ss bjørkesøt
Ha blåbærene opp i en smurt springform og dryss over bjørkesøt.

Rør sammen:
100 gram Røros smør
1 dl palmesukker eller bjørkesøt - jeg brukte palmesukker
..til det er lyst og luftig.

Ha opp i:
2 egg - ett av gangen

Tilsett deretter:
1 1/2 dl mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver.

Rør deigen godt sammen og fordel den over bærene.
Stek kaken på 180 grader i 40 minutter.
Avkjøl kaken litt før du snur den raskt opp-ned.

Server gjerne med vaniljesaus eller pisket krem av enten kremfløte eller havrefløte.



2 kommentarer:

  1. Mmmm, tror du det er mulig å bytte ut en del av smøret med kesam? For en magrere og mer proteinrik variant :)

    SvarSlett
  2. Det er jeg helt sikker på at du kan gjøre! Bare å prøve seg frem på smak og konsistens :-)

    SvarSlett

ShareThis