Vil du spise mer miljøvennlig, eller bærekraftig som det også heter, må du spise etter sesong.
Ved å spise etter sesong kan vi redusere klimagassutslippene med opptil 40 prosent.
Høsten er min desiderte favorittsesong, og på lørdag fikk jeg med meg et gigantisk gresskar fra butikken.
Ved å spise etter sesong kan vi redusere klimagassutslippene med opptil 40 prosent.
Høsten er min desiderte favorittsesong, og på lørdag fikk jeg med meg et gigantisk gresskar fra butikken.
Det er mye god mat som skjuler seg i et gresskar, og jeg startet gresskarballet med en krydret gresskarsuppe fra frukt.no. Nydelig godt, og en stor hit hos hele familien.
Gresskarsuppe
500 gram gresskar, renset, skrelt og delt i båter
2 poteter, skrelt og delt i båter
2 fedd hvitløk, i skiver
2 ts revet frisk ingefær
2 ss grønnsaksbuljong
...kokes sammen med 1 liter vann inntil gresskarbitene og potetbitene er møre. Ca. 15 minutter.
Bruk stavmikseren for å få en jevn konsistens og smak til med salt og pepper.
Server sammen med litt rømme, friske urter og gresskarkjerner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar