Nå er det en uke siden forrige innlegg - er vel sånn det gjerne blir i sommerferien.
Men tro ikke at jeg har ligget på latsiden på kjøkkenet av den grunn :-)
Denne chilikjeksen er laget etter en oppskrift fra Renee Voltaires "Salig blanding".
I boken er kjeksen laget raw, mens jeg har stekt den i ovnen.
Smaken er fremdeles nydelig, med hint av paprika og chili, og utrolig enkel å lage!
Server den som tilbehør eller ved siden av gode oster og annet godt tilbehør.
Chilikjeks
1 dl cashewnøtter
5 soltørkede tomater
1 tomat
1/2 rød paprika
1 ts grønnsaksbuljong (pulver)
1/2 rød chili, uten stener
1 ts urtesalt
2 ss vann
Kjør alle ingrediensene i en blender, og smør blandingen utover et teflonbrett.
Stekes på 200 grader i 25 minutter.
Bryt kjeksen opp i mindre biter ved servering.
Vil du ha kjeksen raw, som oppskriften tilsier, så trenger den 20 timer i tørkeovn eller 2,5 time på 50 grader i vanlig ovn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar