Sakte, men sikkert vender livet tilbake til det normale etter helgens grufulle hendelser.
Aktiviteten på kjøkkenet har vært høy - mulig jeg finner litt terapi i matlagingen - men det har ikke føltes riktig å blogge om det.
Nå gjør jeg derimot mitt første forsøk, og det er med denne nydelige lavkarbo Peanut butter brownies.
Nydelig, men mektig brownie - eller egentlig en såkalt blondie siden den er lys.
Pass på å ikke steke den for lenge, for den blir fort for tørr.
Peanut butter brownies
200 gram romtemperert smør1/2 dl bjørkesøt
1/3 dl palmesukker
...blandes sammen i kjøkkenmaskinen til smøret er lyst og luftig.
Bland deretter oppi:
200 gram ekte peanøttsmør (99% peanøtter)
Når dette er blandet godt sammen tilsetter du:
2 egg
1 eggeplomme
2/3 ts vaniljepulver
4 ss kokosmel
100 gram mørk sjokolade (86%) kuttet i mindre biter
1/2 ts salt
Når alt er godt blandet sammen, ha røren opp i kakeform og stek på 200 grader i 15 minutter.
La kaken kjøle seg ned i romtemperatur, og ha deretter på glasuren.
Ganache (glasur)
100 gram mørk sjokolade (86%)
1/2 dl fløte eller havrefløte
1 ss smør
Smeltes og blandes sammen over vannbad og smøres deretter utover brownieen.
Pass på, for denne kommer til å forsvinne fort!
Gjem den helst bakerst i kjøleskapet - for din egen del :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar