søndag 2. oktober 2011

Norges raweste sjokoladekake

Under InBalance-helsecruiset forrige helg, var personene bak Helt Rå kafé til stede for å gi en liten innføring i raw food. Kjøkkensjef Madhu Olsen viste oss hvordan man kan lage en heftig sjokoladekake. Denne kaken er den de selger mest av på Helt Rå, og ikke uten grunn!

I og med at den er raw, er den melkefri, sukkerfri, glutenfri og gjærfri. Dermed kan den nytes med gooood samvittighet. Og tro meg, det gjorde jeg :-)

Oppskriften på kaken ligger på nettsidene til InBalance. Jeg lagde halv oppskrift, og det var nok til en liten springform - ca. 14 små stykker. Jeg byttet ut jordbær med blåbær, og honning med yaconsirup. Resultatet er en heftig og mektig sjokoladekake.

Heftig sjokoladekake - Madhu Olsen, Helt Rå Café

Bunn
3,5 dl mandler
1 ts vaniljepulver
8 dadler
1/4 dl kokosolje, smeltet
3/4 dl kakaopulver
1/8 ts havsalt
Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin eller mandelkvern. Bland inn de øvrige ingrediensene. Press ned i en kakeform.
Fyll
5 dl cashewnøtter
3 dl blåbær
11 dadler
1/8 ts havsalt
13 dråper stevia
1 1/3 dl kakaopulver
3/4 dl kakaosmør, smeltet
1 dl kokosvann
1/2 dl yaconsirup

Mal cashewnøttene i en ren og tørr kjøkkenmaskin. Bland inn øvrige ingredienser, bortsett fra kakaosmøret, som tilsettes til slutt. Vær rask når du heller blandingen ut av kjøkkenmaskinen, den stivner fort. Fordel over kakebunnen. La kaken stå litt i kjøleskapet før du serverer.

2 kommentarer:

ShareThis