Spinat er proppfull av vitaminer, næringsstoffer og
antioksidanter, og den skal også nøytralisere giftstoffene vi utsetter kroppen
for. Det kan for eksempel være ved forurensning, stress, røyking,
plantesprøyting eller legemidler.
Ute blir det kaldere og kaldere, vi trenger noe varmt og noe som er godt for immunforsvaret vår. Da er spinatsuppe perfekt som middag på en kjøttfri mandag. Den
er enkel å lage og i tillegg er den kjernesunn - uten
melk, mel og sukker.
Spinatsuppe
1 fedd hvitløk, hakket
1 purreløk, i skiver
1 potet, i båter
...freses i en kjele sammen med en god olivenolje til purren
er myk.
Tilsett:
2 ss grønnsaksbuljong (f.eks. Lantbuljong fra Renee
Voltaire)
1 liter vann
...la det koke opp og småkoke i 10 minutter.
Ha opp i:
300 gram fersk spinat
...og la det småkoke i 5 minutter til.
Rør i:
1,5 dl havrefløte
...kok opp og smak til med salt og pepper.
Bruk stavmikser for å få en jevn konsistens på suppen.
Server sammen med et kokt egg og sunt brød ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar