tirsdag 4. oktober 2011

Gul pastasaus - forandring fryder!

Pastasaus er vanligvis rød, og laget av tomater, eller hvit, og laget av fløte.
Forandring fryder, og derfor serverte jeg gul saus til pastaen i går.
Hovedingrediensene er gulrøtter og røde linser, som gjør pastasausen til en proteinrik saus med mange gode vitaminer.

Gul pastasaus
500 gram gulrøtter, i skiver
1/2 løk
...stekes i en kjele inntil løken er gyllen og myk.

Tilsett:
1 fedd hvitløk
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts malt koriander
1 ts salt
1/2 ts pepper
...og la det surre litt til.

Ha opp i:
1 ss grønnsaksbuljong (jeg bruker Renee Voltaires Lantbuljong)
5 dl vann
3,5 dl røde linser
...og la det småkoke inntil gulrøttene er møre. Ca. 12 minutter.

Mot slutten av koketiden heller du opp i en 1/2 boks kokosmelk.

Bruk stavmikser til du har ønsket konsistens på sausen.
Server sammen med pasta, jeg bruker alltid Helios fullkornspasta laget av 100% spelt, og litt friske urter.

1 kommentar:

ShareThis