mandag 19. september 2011

Kjøttfri mandag: Løksuppe



Ukene raser av gårde, og vips er det (kjøttfri) mandag igjen. Forrige uke spiste vi denne deilige løksuppen sammen med økologisk focaccia fra Godt Brød. Suppen er rik på smak, men fortsatt barnevennlig. Lillemor på 1,5 år likte den i hvert fall, selv om det å spise suppe kan være en utfordring iblant.

Løksuppe
4 store gule løker
4 båter hvitløk
…surres i kjelen sammen med 2 ss smør.

2 ss speltmel eller bokhvetemel
…drysses over og blandes godt med løkblandingen.

Tilsett:
1 dl hvitvin (jeg bruker matlagingshvitvin, da den har bedre holdbarhet etter åpning)
1 liter vann
2 ss grønnsaksbuljong (jeg bruker den fra Renee Voltaire)
1 ss timian, finklippet
Salt og pepper etter smak. Jeg hadde i 1 ts Himalayasalt og ca. ½ ts pepper.

Server sammen med godt økologisk brød.

Hvorfor kjøttfri mandag? Les mer om kampanjen her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis