Ukene raser av gårde, og vips er det (kjøttfri) mandag
igjen. Forrige uke spiste vi denne deilige løksuppen sammen med økologisk
focaccia fra Godt Brød. Suppen er rik på smak, men fortsatt barnevennlig.
Lillemor på 1,5 år likte den i hvert fall, selv om det å spise suppe kan være
en utfordring iblant.
Løksuppe
4 store gule løker
4 båter hvitløk
…surres i kjelen sammen med 2 ss smør.
2 ss speltmel eller bokhvetemel
…drysses over og blandes godt med løkblandingen.
…drysses over og blandes godt med løkblandingen.
Tilsett:
1 dl hvitvin (jeg bruker matlagingshvitvin, da den har bedre
holdbarhet etter åpning)
1 liter vann
2 ss grønnsaksbuljong (jeg bruker den fra Renee Voltaire)
1 ss timian, finklippet
Salt og pepper etter smak. Jeg hadde i 1 ts Himalayasalt og
ca. ½ ts pepper.
Server sammen med godt økologisk brød.
Hvorfor kjøttfri mandag? Les mer om kampanjen her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar