tirsdag 16. august 2011

Kjernesunn moussaka


På tallerkenen ser det ut som en gryterett, men det er altså en porsjon kjernesunn moussaka - uten melk, gluten og sukker.
Mange kaller det grekernes lasagne, men det er egentlig ikke så mye som minner om lasagne når det gjelder smaken - smaken av kanel er dominerende og er det som kjennetegner moussaka.

Kjernesunn moussaka

1 aubergine
...skjæres i 1/2 cm tykke skiver, saltes og legges i dørslag for å svette.


Tomatsaus:
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
...freses i olivenolje i stekepanne.

Tilsett:
400 gram kjøttdeig eller lammekjøttdeig
...brun sammen med løk og hvitløk.

Tilsett deretter:
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
2 ts oregano
2 ts kanel
1 ts salt
½ ts pepper
...la det putre mens du lager bechamelsaus.

Bechamelsaus:
1 ss kokosolje (uten smak)
..smeltes i panne.
3 ss bokhvetemel
...tilsettes under rask omrøring.

Ha opp i:
5 dl havremelk eller rismelk
1/4 ts malt muskatnøtt
Salt og pepper etter smak.


Tilbake til auberginen.
Skyll aubergineskivene med vann og tørk dem med kjøkkenpapir.
Brun de i stekepannen sammen med en god slump olivenolje.

Auberginene legges deretter i bunnen av en ildfast form.
Tomatsausen fordeles over auberginene og til slutt heller du over bechamelsausen.

Server gjerne sammen med en frisk tomatsalat.

Tomatsalat
Assorterte tomater, skåret i biter.
Rødløk
Dressing laget av:
1 ts olivenolje
1/2 sitron, saften fra
1 fedd hvitløk, presset
1 ts basilikum
Litt salt og pepper

Bland tomater, løk og dressing godt sammen.

Ica-merket "Go eco" har samlet et assortert utvalg cherrytomater de kaller "Wild wonder" - økologisk, så klart!

4 kommentarer:

ShareThis