søndag 14. august 2011

Gule og røde bringebær med vaniljesaus


I går var jeg på Bondens marked i Oslo, og blant herlighetene jeg fikk med meg hjem er gule og røde bringebær fra Asker. De gule bringebærene smaker noe annerledes enn de røde, men er like gode og søte.
Sammen med litt hjemmelaget vaniljesaus ble dette den beste desserten på lenge.
Bærene er ikke sukret, da de var søte nok, og vaniljesausen har minimalt med sukker. Jeg synes vaniljesmaken er søt nok.

Vaniljesaus er veldig enkel å lage, og smaker hundre ganger bedre enn butikkjøpt - tid og smak er derfor ikke en unnskyldning for å ikke lage den selv :-)
Vet du forresten hva vaniljesausen fra Tine inneholder? Melk, fløte, sukker, modifisert maisstivelse, aroma (ikke naturlig) + 5 e-stoffer, stabilisatorer og farge (410, 412, 407, 160a 150e). Hvor er vaniljen?

Min inneholder derimot kun ekte råvarer - ikke rart den smaker mye bedre.

Vaniljesaus

3 eggeplommer
3 ts rørsukker eller bjørkesøt
1/2 ts vaniljepulver
...røres sammen i en liten gryte.

Tilsett:
2 dl melk ev. havremelk
1 dl kremfløte ev. havrefløte

Varm opp under konstant omrøring til sausen har fått en tykkere konsistens - ikke la den koke for da skiller den seg.

Nytes sammen med deilig frukt og bær - alt det deilige naturen har å by på!

2 kommentarer:

  1. Dette så godt ut :)
    Jeg synes også eldorados sukkerfrie vaniljesaus er et ok alternativ om jeg har dårlig tid.

    SvarSlett
  2. Ja, det var helt nydelig!
    Vet du hvilke ingredienser som er i den?
    Finner ikke info om den på nett..

    SvarSlett

ShareThis